Инвестират 21 млн. лева в канализацията на Приморско

 

Две канално-помпени станции (КПС), два тласкателя и един колектор ще бъдат изградени по проектИзграждане на Канализация на Северни, Южни територии и СО “Узунджата”, II етап - Канална ПС №1А, Канална ПС №2А с колектори и тласкатели до ПСОВ “Китен”, град Приморско”. Проектът се изпълнява от община Приморско. От оперативната програма са отпуснати е 19 172 935,00 лева, в това число 80% от КФ на ЕС или 15 338 348,00лв. и 20% национално съфинансиране или 3 834 587,00 лв. Общата цел на проекта е подобряване и развитие на инфраструктурата за отпадъчни и питейни води в Приморско и привеждането и в съответствие със законодателството на ЕС за устойчива околната среда.

До момента Община Приморско е разходвала 9 950 000 лв. за плащания на дейности по проекта, като средствата са от банков заем, който общината е получила специално за изпълнението на проекта.

Строителните работи по проекта ще приключат до края на месец август тази година, след което държавна приемателна комисия ще приеме новоизградените съоръжения и те ще бъдат въведени в експлоатация.