Хиляди пяха с "Faith No More" на плажа

което се провежда от петък до неделя в града.

 

Морският бряг почерня от стотиците меломани, които бяха се стегли от всички краища на страната и чужбина, за да видят и чуят изпълненията на музикантите. Лиричното начало дадено от групата бързо премина в другата скала на метъл звученето им. Близо час и половина бандата свири и пя за феновете си.

Почитателите на другите ритми бяха се събрали пред сцените за техно, джаз и блус и салса.
Най-много страст струеше у музиканти и меломани, които бяха изпълнили алеята пред салса сцената. Най-напористите вземаха първите си уроци по танци под аплодисментите на забавляващите се.

И тази година не липсваха клоуни и жонгльори, които разсмиваха гостите на феста. Акробатка демонстрира уменията си на трапец, висяща над главите на премиващите по алеята.

Влизането на фестивала тази година създаде доста затруднения за организаторите и поизнерви меломаните, които бяха дошли специлно за "Spirit of Burgas". Огромни опашки се виеха още пред първия пропускателен пост в близост до бившата сладкарница "Златната рибка". Повече от час трябваше на дошлите, за да минат през контролата и да стъпят на територията на фестивалното градче. Някои едва дишаха, притиснати от съседите си по чакане и изнервени допълнително от миризмата на алкохол, която струеше от вече почерпените меломани. Въпреки цените на бирата и алкохола, баровете не оставаха без клиенти. Наливната бира се харчеше от 2 лева за малка до 5 лева за голяма. 5 лева вървеше и малкото уиски. Торбичка ядки се продаваше на цена от 3 лева.