AsenZlatarov1

AsenZlatarov1

1 175 първокурсници ще се обучават в "Проф. д-р Асен Златаров"

 доц. Петранка Пипева - зам. ректор по учебната дейност на Университета. Първокурсниците ще се обучават в първи курс от образователна квалификационна степен ''професионален бакалавър'' и ОКС ''бакалавър'', в три факултета и три колежа. ''Това е най-високото постижение от прием на кандидат- студенти през изминалите години'', каза доц. Петранка Пипева, в приветственото си слово към първокурсниците. Тази година бяха приети студенти в акредитирани от НАОА 29 специалности с матури или 16 конкурсни изпити, в зависимост от търсената специалност.

Най-новото през 2011/2012 учебна година е разкриването на общо 70 места за специалност ''Медицинска сестра'', ''Помощник-фармацефт'' и ''Рехабилитатор''. За обучение на студенти в образователна степен ''магистър'' има записани над 300 кандидата, като от тях 120 места са за държавна поръчка. Срокът за подаване на необходимите документи е до 27.09.2011. Повече информация може да се получите в секция "Прием 2011" в сайта на университет ''Проф. д-р Асен Златаров''.

Университет ''Проф. д-р Асен Златаров''- Бургас е единствения държавен университет в югоизточния регион на България и разполага с Факултет по обществени науки, Факултет по природни науки, Факултет по технически науки, Медицински колеж, Технически колеж и Колеж по туризъм.