1 200 000 лева за разширението на детска градина 5-годишният Живко рецетира стихотворение, в което разказа за липсата на места в детските градини. Очарован от таланта му градоначалника го покани да каже стихчето на сесия на местния парламент.

Новото крило на градината е на два етажа със сутерен, на който са разположени складовите помещения. Другите два етажа са предвидени за 3 яслени групи със самостоятелни занимални и спални помещения.

Освен тях новата постройка разполага още със зала за тържества, физкултурен салон, театрална зала, кабинет по музика, зала за занимания по изкуства и медицински кабинет. В двора около новата сграда има детска площадка с нови уреди за игра, а пространството около тях е озеленено и благоустроено.

ОДЗ № 1 "Морска звезда" е открито през 1983 г. и до момента в него функционираха 7 градински и 1 яслена групи с 250 деца на възраст от 1 до 7 години. Въпреки това местата в градината бяха недостатъчни да поемат децата в района, поради нарастващия брой на живеещите в комплекса.

С откриването на новоизградения павилион ще бъдат разкрити още 3 яслени групи по 30 деца от 1 до 3 г., с което капацитетът на детското заведение ще се увеличи с общо 90 деца. Така новата придобивка ще отговори на нарастващите нужди на младите семейства от най-големия бургаски комплекс за увеличаване броя на местата в детските заведения.

Новата сграда е второто детско заведение, което Община Бургас изгражда със собствени средства в рамките на по-малко от година, след като в края на септември отвори врати новоизградената детска градина в кв. "Лозово".