DSC_0802

DSC_0802

1 949 първолаци влизат в училищата в Бургас се пада почивен ден - събота. Кметът на община Бургас - Димитър Николов и зам.-кметът по образование - Йорданка Ананиева ще присъстват на тържеството по повод откриването на новата учебна година в ОУ "Георги Бенковски" в комплекс "Зорница". За празника на учебното заведние ще пристигне още заместник-министърът на околната среда Ивелина Василева и Сливенският митрополит Иоаникий. 

ОУ "Георги Бенковски" е едно от обновените и ремонтирани това лято от Община Бургас учебни заведения. Старата дограма е подменена с нова, фасадата е топлоизолирана и пребоядисана, напълно обновени са и санитарните възли. За ремонта са инвестирани - 228 259 лева от Община Бургас и 165 376 лева - европейско финансиране. 
В 10.00 часа кметът Николов ще награди всички ученици от бившия 4 "Б" клас на ОУ "Васил Априлов", заедно с техния ръководител, за постигнатия от тях трети резултат в страната на държавните зрелостни изпити. Те ще получат 30 нови модерни таблети, които учениците ще заредят с електронни учебници за новата учебна година. За целта те ще получат грамота от издателството с персонален код, с въвеждането на който ще може да бъде изтеглен на iPad – а си най-новия учебен материал в електронен вариант. 
От 11.30 часа министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и кметът Димитър Николов ще открият учебната година и в новопостроения корпус "А" на най-новата и модерна детска градина на територията на Бургас – ОДЗ № 13 "Надежда". Година след старта на изграждането й, градината, намираща се в най-големия комплекс - "Меден рудник", е готова да посрещне 130-те свои възпитаници. В деня на откриването ще бъде дадено начало на строителството и на втория корпус Б. Детското заведение е част от Общностен център за ранно детско развитие и родителска подкрепа по проекта за социално включване на МТСП. 
Празникът по случай първия учебен ден ще бъде уважен и от останалите заместник-кметове на Бургас. Красимир Стойчев ще даде старт на учебната година в изцяло обновената Професионалната гимназия по транспорт, Атанаска Николова ще посети Английската гимназия, Лорис Мануелян ще присъства на тържеството в Математическата гимназия, Костадин Марков ще бъде в ОУ "Братя Миладинови", а Божидар Кънчев – в СОУ "Св.св. Кирил и Методий".
Снимка архив Chernomorie-bg