100 000 евро нужни за лечение на Миро от "Мери бойс бенд"

Неговата съпруга - Мери (вокалистка на групата б.а.) изпрати отворено писмо със "Зов за помощ".

 

Мирослав Мутафчиев-Миро е минал през шест химиотерапии, откакто му е поставена диагнозата до сега. "Всичко изглеждаше добре. Лечението се провеждаше в България – в МБАЛ "Александровска" в клиниката по хематология при доцент Хаджиев. През цялото време Миро бе консултиран и във Франция от професор Варе и именно там се следеше как се развива количеството на раковите клетки в костния му мозък. Те намаляваха и стигнаха почти до нула. Професор Варе обаче държеше, при намиране на 100% съвместим донор, да се направи алогенна трансплантация, за да се избегне евентуален рецидив. Такъв, за съжаление, не се намери", се казва в писмото на Мери.

През цялото време музикантите са били плътно до Миро. В дните след лечението му те записаха нови парчета и отново засвириха по клубове. Те събират парите от участията си за трансплантацията на Миро. Приятели също са помогнали със значителни суми.

"Днес вече нищо не е същото... Миро получи рецидив на болестта си в централната нервна система и бе приет по спешност за лечение в клиника във Франция. Вече нямаме време сами да се справим със събирането на средства за лечението. Вече не става въпрос за трансплантация, а за ново овладяване на левкемията. В България лекарите нямат опит с такъв отвратителен рецидив, няма и време, защото болестта се развива светкавично, затова Миро отиде в болница във Франция, в която за лечението в момента ще са необходими 100 000 евро. Днес имаме нужда от вашата помощ, защото не можем да се справим сами. Признавам го и ме е страх, че сте се уморили от вълната "Зов за помощ", която ви залива, но нямам време, а страшно много искам да спася човека, когото обичам. Знаете, че за мен любовта винаги е била движещата сила и вярвам, че и днес ще ни помогне. Затова, моля ви, молете се с мен Бог да пощади Мирослав, да му даде вяра и сили, и да го излекува!", се казва в писмото на Мери.

Сметките за лечението му са нейна сметка:

Мария Илиева Мутафчиева Първа инвестиционна банка - клон "Народен театър", ул. "Дякон Игнатий" 7 BGN IBAN: BG24FINV91501004419465, EUR IBAN: BG82FINV91501004419488

Мери, Миро и Илиян - трима от петимата членове на групата са от Бургас. Завършили са математическата гимназия в морския град. "Мери бойс бенд" е създадена от тях тримата през 1994-та година. Година по-късно към тях се присъединяват и другите двама членове на групата. Първият им хит е "Непознати улици". "Мери бойс бенд" е една от най-добрите клубни групи у нас.