Продуктите на шеф Радичев се произвеждат във Велико Търново. Снимки Лина Главинова

Продуктите на шеф Радичев се произвеждат във Велико Търново. Снимки Лина Главинова

"101 Beer Fest Burgas" изкушава посетителите с крафт бира и деликатесни сирена с трюфели. Продуктите на шеф Станимир Радичев са предназначени за ценители. На кулинарния щанд на международния бирен фестивал могат да се опитат и купят сирена с трюфел, масло с трюфел, паста от трюфел, пастет от гъши дроб, сладко от люти чушки. Продуктите са разработени по рецептите на шеф Радичев.

Шеф Радичев произвежда три вида твърди сирена - козе и краве сирене с трюфел и овче сирене с манатарки. Кулинарите, които обичат да експериментират в кухнята, могат да си купят и трюфел в бурканче, което да добавят към изисканите специалитети, които приготвят.

На щанда се предлата и малко познатата "Самоводска лютеница". Тя носи името от известната Самоводска чаршия във Велико Търново. За направата й се използва специален сорт домати, пипер и патланджан, а леко сладкият й вкус идва от сорта на зеленчуците.

Поситетителите на бирения фестивал могат, докато опитват различните видове бира, да се спрат и пред щанда на шеф Радичев, за да дегустират и от продуктите, които той предлага.

Родни пивовари варят бира в Холандия и Белгия

Галерия