bebe1

bebe1

127 новородени в Община Несебър за първото шестмесечие

местната институция отпуска по 2000 лв. еднократна помощ за новородено, което ще рече, че са раздадени общо 254 хиляди лева от началото на годината. Данните са малко по-високи от тези за първото шестмесечие на 2010, когато са проплакали общо 125 бебета, а отпуснатите средства за тях са били 250 хил. лева. Сред имената, които родителите са избрали за своите рожби, по-интересните са: Сиси, Чарли, Денислава, Пресияна, Карина, Жанна-Мария, Ивиан, Мария-Тереза, Теяна, Авраам, Исус. 

Ще ви припомним, че за цялата 2010 г. са отпуснати 566 хил. лева за 283 новородени деца, а през 2009 новородените са били с 28 бебета повече - 311. 

Освен еднократна финансова помощ за новородено, от 2010 година с решение на Общински съвет Несебър, местната институция отпускат по 2000 лева еднократна финансова помощ на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми за ин витро процедура. Помощта се предоставя на лицата и семействата, български граждани, с постоянен адрес на територията на Община Несебър, през последните 3 години, въз основа на подадено писмено заявление до кмета. За да се отпуснат средствата лицата и семействата трябва да имат един неуспешен опит за ин витро процедура и да нямат задължения към общината. Сумата от 2000 лв. се превежда по сметката на лечебното заведение, в което ще бъде извършена процедурата. За 2010 г. общината е отделила средства за процедурата на 6 двойки.

За тази година местната институция е уважила молбата на 2 двойки и е отпуснала 4000, за да помогне за сбъдване на мечтата им за наследник.