Випуск 2018 се сбогува с любимото си училище. Снимки Лина Главинова

Випуск 2018 се сбогува с любимото си училище. Снимки Лина Главинова

135 абитуриенти чуха за последно химна на Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" в Бургас. Облечени с черни тоги, момчетатата и момичетата от "Випуск 2018", се подредиха в училищния двор за церемонията по изпращането им. Празничното настроение се засили от звуците на шлагера "Един неразделен клас". 135-те абитуриенти заедно със своите класни ръководители бяха аплодирани, както от стотиците възпитаници на гимназията, така и от родители си.

Стартът на празника бе даден с училищния химн, изпълнен от хора с ръководител Петко Янгьозов. По традиция церемонята по изпращане на поредния випуск стана с предаване на училищното знаме, от стария на новия състав. "Всяка учебна година се събираме тук заедно два пъти. Единият - на 15-и септември, когато посрещаме новия учебен випуск. А вторият, когато трябва да изпратим последния випуск", започна обръщението си директорът на ПГЕЕ "Константин Фотинов" Коста Папазов. Той пожела на всички абитуриенти успешно да се представят на държавните изпити. Не скри и съжалението си, че  20 от зрелостниците ще се явят на поправителен изпит и пет от тях ще се явят на държавния изпит през август.

Всеки един от 135-те абитуриенти получи сертификат за завършване на гимназия "Константин Фотинов". "Само един отличник има през цялото обчение. И това е Йоана Андреева от 12 "б" клас", припомни Папазов. Плакетът за отличник на "Випуск 2018" бе за Мартин Станимиров, от 12 "в" клас. Йона мечтае да учи за помощник фармацефт в университет "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас, а Мартин вече е приет за студент в Лондон, научи екип на сайт "Черноморие".

Шест от абитуриентите получиха поздравление от директора на гимназията. Те в продължение на пет години нямат нито едно неизвинено отсъствие.

"На добър път и успех" пожелаха всички присътващи на церемонията по изпращане на "Випуск 2018". Момчетата и момичетата на ПГЕЕ "Константин Фотинов" се разделиха с любимото училище и преподаватели, минавайки под знамето на училището. На изпроводяк абитуренти и ученици се хванаха на голяма хоро.

Галерия