136 гарда ще охраняват "Spirit of Burgas"

която ще звучи от шестте сцени, разположени във фестивалното градче. Главната сцена ще бъде преместена до Водната пързалка, ориентирана към морето, за да се разпръсква звука. До "Фрегатата" пък ще бъде изграден палатковия лагер, който е с капацитет за 3000 зуши. Желаещите да отседнат там трябва да са си купили тридневен билет и да платят още 30 лева за възможността да си опънат палатките на терена. Къмпингуващите ще могат да ползват санитарните възли и душ кабините.

 

Специален пропускателен режим ще бъде създаден в района на Централния плаж. Три паркинга и още един резервен ще бъдат на разположение на тези, които ще дойдат с автомобили за фестивала. Достъпът до "Батемберг" и входа на Централния плаж ще бъде ограничен. И тази година доброволци ще помагат в организацията и провеждането на фестивала.

Фестивалното градче ще започне да се строи в началото на другата седмица. Предстои да бъде обезпаразитен района около плажа, както и да бъде напръскано срещу комари в Морската градина.

През трите фестивални дни боклуците ще бъдат извозвани по два пъти на ден. Специални машини ще мият алеите в градчето.

И тази година ще има места за продажба на напитки и храна. Продажбата на алкохол на лица под 18 години ще бъде забранена. Тези, които не са навършили пълнолетие ще бъдат пускани само с родител.

Хора с увреждания ще бъдат пускани безплатно на фестивала. Те ще бъдат също с придружител.