15 улици в Поморие за ремонт, фирми дарят средства

на най-неотложните места. Фирми даряват средства на общината, за да помогнат за ремонта. Така са осигурени пари за ремонта на улица "Цар Петър" в града. Очаква се дарение и за улица "Цар Александър". Това стана ясно по време на общественото обсъждане на проектобюджета на общината за тази година. "Говорил съм с кметовете на населени места в общината и те са изготвили списъци с най-неотложните ремонти на улиците при тях. Ще се спазват тези списъци и ще се извършват ремонти според финансите на общината. Тази година трябва да асфалтираме улица "Македония" в Поморие. На нея вече е извършен основният ремонт. Трябва само да бъде сложена настилката", каза кметът на община Поморие Петър Златанов.

 

Общата рамка на бюджета за настоящата година е в размер на 21 194 000 лева в това число - текущ бюджет от 16 782 669 лева, за държавни дейности са предвидени – 6 959 990 лева, за дофинансирани държавни дейности - 682 431 лева, за местни дейности - 9 140 248  лева. Капиталовата програма на общината за 2011 година е  4 411 331 лева.

Ремонтът на улиците, където живеят или работят поморийци се оказа основното им искане към администрацията. Хората настояват за изграждане на участъци от 100 до 200 метра, за да бъде улеснено движението в тези райони. Местните искат и крайбрежна алея, която да свързва манастира с един от големите хотели в града.