Velo1

Velo1

150 души въртяха педали във "ВелоЕвропа"

Спортната проява се организира от ГЕРБ - Бургас. Към велопохода се присъединиха народните представители от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев, Иван Вълков, Ивелина Василева, Диана Йорданова, Галина Милева, Снежина Маджарова, председателя на ОбС-Бургас Костантин Луков, общинските съветници от партията, кметът на Българово Йордан Йорданов, много бургазлии, част от които бяха дошли със семействата си. Целта на "ВелоЕропа" бе  жителите и гостите на Бургас да опознаят четирите града, превърнали се в символи на Европейския съюз – Маастрихт, Люксембург, Страсбург и Брюксел. В събитието активно се включи и бургаският клуб по екстремно колоездене "Крайбрежни нашественици" под ръководството на Николай Желев.Velo2

"Амбицията ни е това събитие, което още с първото си издание се радва на голям интерес, да се провежда всяка година. То има познавателен характер, хората ще научат повече за структурите и дейностите на европейските институции. Искаме да мотивираме и гражданите да използват все по-често велосипедите като начин на придвижване. Бургас може да се похвали с най-добрата веломрежа в страната и тази тенденция ще продължи с усилията на всички нас", сподели областният лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.

Колоната  премина през Морската градина, Моста, Флората и достигна до Пантеона. На всеки един пункт, участниците във велопохода събираха печати върху специално изработени талони на четирите града, превърнали се в символи на Европейския съюз.

След края на обиколката бе разиграна и томбола с талоните с атрактивни награди - точно 18, какъвто е номерът в интегралната бюлетина на ГЕРБ. Голямата награда – чисто нов велосипед, грабна Валентина Дочева от кв. Сарафово. Развълнуваната победителка сподели, че кара велосипед освен за удоволствие през свободното си време и за да стигне всеки ден до работното си място.

След томболата своето професионално веломайсторство демонстрира бургаският клуб по екстремно колоездене. Наградите за младите надежди на спорта, осигурени от ГЕРБ, бяха по оценка на публиката. Така първи се класира Иво Колев, втори аплодисментите заслужи Пламен Йовчев, а трети се нареди Владо Морчев.