По случая е образувано досъдебно производство. Снимка Архив Черноморие-бг

По случая е образувано досъдебно производство. Снимка Архив Черноморие-бг

17-годишен младеж от Царево загина след челен сблъсък на две коли, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. Инцидентът е станал на 22-ри юли около 22.30 ч. на пътя село Лозенец – Царево, км. 51. Лек автомобил "Фолксваген Голф", с бургаска регистрация, управляван от 18-годишен младеж от Царево се блъска челно в лек автоомбил "Дачия" с бургаска регистрация, управляван от 66-годишен бургазлия. До удара се стига, след като младежът, който има 5 месеца стаж като водач, навлиза в насрещно движение, за да изпревари пътнически автобус "Норе Туринг", със софийска регистрация, собственост на "Юнион Ивкони", управляван от 52-годишен мъж от Габрово. При изпреварването обаче "Фолксваген"-ът се блъска челно в насрещно движещия се лек автомобил "Дачия". Във "Фолксваген"-а са пътували, освен водача, 17 и 18-годишни младежи от Царево и Приморско.

От челния удар на място загинал 17-годишен младеж от Царево, който след сблъсъка излетял от купето на автомобила. В бургаска болница са откарани двамата водачи на леките автомобили. Взета им е кръв за химичен анализ и са оставени за наблюдение.

Водачът на автобуса, с който са пътували петима души, е тестван на място за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите са отрицателни. Нито той, нито пътниците са получили наранявания от пътния инцидент. По случая е образувано досъдебно производство.