С турнира завърши тенис сезона в Созопол

С турнира завърши тенис сезона в Созопол

17-годишната българска тенисистка Гергана Топалова спечели първата си титла от международен турнир за жени от календара на Международната федерация по тенис (ITF). Топалова победи французойката Леа Толи с 6:3 2:6 6:3 във финала на турнира "Созопол Санта Марина Къп" с награден фонд 15 000 долара, който завърши днес на тенис центъра в Созопол.

В Созопол държавната ни шампионка за жени продължи отличното си представяне през тази година и постигна най-големия успех в своята кариера. По пътя към финала тя отстрани поставената под №2 в основната схема и миналогодишна шампионка Оана Гаврила (Румъния), участващата с "уайлдкард" Даниела Димитрова и още две поставени в схемата – №6 Габриела Дука (Румъния) и №3 Екатерина Яшина (Русия).

Днес Гергана Топалова се приспособи по-добре към силния вятър, започна по-уверено в първия сет и го спечели с 6:3. Осмата поставена и №841 в световната ранглиста Леа Толи, която има две титли от турнири от този ранг, взе втория сет с 6:2. В третата част обаче отново българката бе по-убедителна и затвори мача с 6:3 след малко над два часа игра на първи корт на тенис центъра. За успеха си тя взима 12 точки за световната ранглиста на WTA и 2117 евро от наградния фонд.