Имената на отличените снимки ще бъдат обявени на 31-ви януари

Имената на отличените снимки ще бъдат обявени на 31-ви януари

194 участници от цял свят в конкурса на "Черноморие" - "Бебе под елхата". Снимки за петото издание получихме от различни точки на Европа и света. За втори път имахме участници от Канада. За първи път българи, които живеят в различни точки на Великобритания, ни изпратиха празнични фотоси на своите деца. Традиционно най-голям бе броят на участници от Бургас. Интересът към конкурса е голям и за това съдим от снимките, които получихме от съседните общини - Поморие, Несебър, Айтос, Карнобат, Созопол, Царево, Средец. Участници има за първи път от Камено, Разград, Баня, Карлово, Пловдив, от село Калиманци, Шумен и други. За пореден път ни изпратиха снимки от Варна, София, Сливен, Стара Загора, Ахелой, Свети Влас, Кошарица и други.

И тази година бяха изпратени снимки на няколко двойки близнаци. За първи път в петгодишната история на конкурса имаме и снимка на тризнаци, както и снимки на братя и сестри, които отговарят на условията. "Бебе под елхата" е за участници от новородени до 2 години. Условието е снимката да е правено до коледната елха без значение дали снимката е правена професионално или любителски. Важно е да е уловена емоцията, изписана на лицето и в поведението на бебето или малчугана.

Заради големият интерес към конкурса тази година, които получихме, ще е нужно време да бъдат определени фотосите, които ще получат награда. Публикувахме всички снимки, които бяха изпратени в срок (до 21-ви януари включително) и които отговаряха на всички условия на конкурса. Екипът на "Черноморие" реши, че заради големия брой участници ще награди пет, а не три снимки, както беше обявено в началото на петото издание на "Бебе под елхата". Понеже вярваме, че знанието е прозорец към света и то е безценно, ще подарим книга с 95 приказки от цял свят. Имената но отличените ще бъдат публикувани на 31-ви декември в сайта ни!