DSC_1943

DSC_1943

Правят Одрин достъпна и за леки коли пътни артерии в града, която е основен маршрут за преминаване на тежки камиони. С реконструкцията тя ще стане много по-удобна и за движение на леките автомобили.

"Проучванията ни показват, че реализирането на този проект ще разтовари движението по булевард "Стефан Стамболов" - през МБАЛ към кръстовище "Трапезица". Той ще даде възможност за удобно изнасяне на автомобилите към центъра и през "Одрин". Допълнителна и много важна опция ще бъде маршрутът Пътен възел Запад - улица "Крайезерна" - следя и постоянно настоявам за ускоряване на работното темпо по тези два обекта", каза кметът на Община Бургас Димитър Николов.
Улица "Одрин" ще се ремонтира на етапи, тъй като процесът е сложен, ще се наложи и отчуждаване на имоти по трасето. За изпълнението на проекта Община Бургас вече търси необходимото финансиране чрез европейски източници, но е готова да се включи и със собствени средства, ако се наложи. Предвиденият ремонт ще се случи задължително, защото е част от цялостната програма за облекчаване на движението в претоварения център на град Бургас.