220 първокласника тръгват на училище в Несебър

Подменяха се врати, боядисваха се помещения, облагородяваха се училищните дворове. Освен тези текущи ремонти, в ОУ "Г. С. Раковски" – Оризаре, подменят и част от обзавеждането на класните стаи, в ОУ "Васил Левски" – Тънково, се ремонтират канализацията, покрива и котелното и се прави изолация, ОУ "Св.св. Кирил и Методий" – Обзор, е с обновен и укрепен покрив. В най-голямото училище в общината – СОУ "Любен Каравелов", са обновени част от санитарните възли и ВиК системата, а до началото на учебните занятия ще завърши и реконструкцията на спортните площадки.

На своята юлска сесия Общинският съвет утвърди мрежата на учебните и детски заведения и обслужващи звена в община Несебър за учебната 2010/ 2011 година. На територията на общината  функционират 9 училища – 1 средно общообразователно училище, 1 професионална гимназия по туризъм и 7 основни училища; 10 детски градини – 5 обединени детски заведения и 5 целодневни детски градини, както и 1 общински детски комплекс, в които се обучават и възпитават близо три хиляди деца и ученици.

От месец септември стартира и специализиран сайт  - Образование Несебър, който ще предлага пълна информация, актуални новини и съобщения за организацията и дейността на училищата и детските градини в община Несебър.