DSC_9279

DSC_9279

25 фотоси от уъркшоп по журналистика на "Включи града"

от 22-ри до 24-ти март в Морската градина на Бургас, заедно с концертите, пърформансите, кино прожекциите, уъркшопите и артинсталациите, публиката на фестивала ще бъде въвлечена в едно истинско фото–приключение. То ще предложи на любителите на статичното изкуство няколко фото–изложби, които освен със своята  арт  стойност, ще впечатляват и с мястото, на което са експонирани.

Тази година и градският транспорт отваря своите врати за изкуството в рамките на "Включи града". На площада пред Пантеона ще бъде паркиран автофотобус, в който публиката ще може, без да плаща автобусен билет, да направи пътуване до различни места и да срещне хора чрез фотографиите на Бургаската фотографска общност. Автобусът, който ще се включи като арт пространство във "Включи града" е вече познат като такова още от края на миналата година, когато беше изрисуван с графити, представящи най-характерното за културата на Бургас.

Фотоизложбата "Включи обектива" пък ще ни върне година назад, представяйки най-интересните моменти от първото издание на фестивала през 2012 г. Фотографиите - 25 на брой, са създадени в рамките на уъркшоп по журналистика, организиран от Дружество на журналистите – Бургас за миналогодишното издание на фестивала. Изложбата ще бъде експонирана в стъкления корпус на културен център "Морско казино", така че ще може да бъде виждана отвън както от специално дошлите да я видят, така и от случайните минувачи.

И разбира се, какъв би бил бургаският фестивал без своето море? По време на "Включи града" морското дъно ще разпръсне своите прелести и ще покаже красотата, която се спотайва под морското равнище в близост до родния ни град. Представители от Водолазно училище „Синхрон“ ще представят на публиката свои фотографии под открито небе, в близост до самото море – до Графична база, и за пореден път ще накарат бургазлии да се почувстват горди от това, че имат привилегията да са родени именно тук.

Всички събития са с вход свободен, а повече информация за програмата ще намерите на www.vkluchigrada.com.

Фестивалът "Включи града" се организира в рамките на проект на Община Бургас  "Завръщане в Бургас: минало, настояще и бъдеще", договор № BG161PO001/1.1-10/2010/004, финансиран по ОП "Регионално развитие" 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.

"Включи града" е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата 2019.

Снимка Архив Chernomorie-bg.com