DSC_7046-1

DSC_7046-1

25 младежи ще стажуват на летището

практически умения, като се учат от опитни служители – утвърдени специалисти в своята област.

Участниците в шестата по ред лятна стажантска академия са от 12 университета у нас и в чужбина. Те бяха подбрани измежду повече от 450 талантливи млади хора, кандидати за участие в тазгодишната лятна стажантска програма.

Под ръководството на наставник (ментор) – със значителен професионален опит на съответната длъжност, всеки от стажантите разработва свой собствен проект. Паралелно с работата по индивидуалния проект, всички стажанти участват в специално разработена за тях програма с обучения с цел придобиване на знания и изграждане на умения за изграждане и управление на екип, лидерски умения, комуникационни умения, умения за вземане на решения в критични ситуации и др. Младежите решават казуси от практиката и участват в стратегически игри, в които имат възможност да видят себе си като лидери на екип, да се научат да работят в екип и да работят по индивидуални задачи.

В края на стажа студентите получават специален сертификат, описващ техните индивидуални задачи и оценка на работата по време на стажа, както и препоръки, които биха им послужили в кариерното им развитие.

Целта на стажантската програма е участващите студенти да станат квалифицирани служители в авиационната индустрия.