DSC_5930

DSC_5930

3,5 млн. лв. за най-разбития булевард във Варна – от булевард "Янош Хуняди" до булевард "Република". Сега започваме работа в участъка от булевард "Република" до улица "Вяра", каза кметът на Варна Иван Портних, който присъства на първата копка на последния етап от реализацията на проекта.

Обектът е с доста сложна степен на изпълнение, като прогнозната стойност на ремонта на този участък е около 3,5 млн. лева. В реконструкцията е заложена подмяна на подземната комуникация – изграждане на водопровод с дължина 790 м, на нова битова канализация - 760 метра, възстановяване на дъждовна канализация с нови шахти и оттоци, изместване на контактна мрежа, както и ремонт на леглото на пътя, полагане на нова асфалтова настилка с площ 10 500 кв. м, изграждане на средна ивица в пътното платно, джобове за автобуси и тролеи, поставяне на нови бордюри, обновяване на уличното осветление.

"След завършването на ремонта всички основни пътни артерии в район "Владислав Варненчик" ще бъдат изцяло рехабилитирани и от квартала до центъра на Варна ще се пътува по обновени пътища", каза кметът. Община Варна е съсредоточила усилия за обновяване на пътната инфраструктура и в други критични точки – например във "Виница", където активно върви рехабилитацията на булевард "Цар Борис III". Тази година ще започват ремонтни дейности по основните пътни артерии и в район "Аспарухово".