DSC_9960-1

DSC_9960-1

31 делегати пътуват за конгреса на БСП

на Националния дворец на културата в столицата. Бургаските участници в него ще отпътуват рано сутринта в събота. Делегатите, които ще представят региона са утвърдени още през 2012 година. Според устава на партията, сред тях са областния председател и общинските лидери по места. Мандатът им е до 2016 година.

Очаква се на партийния форум да бъдат решавани важни проблеми, свързани с предстоящите избори за Европейски парламент и решението на президента Георги Първанов (в периода 2002 - 2012 г.) и негови съмишленици да се явят със самостоятелна листа, която ще бъде водена от Ивайло Калфин (настоящ евродепутат от "Коалиция за България").

"По всяка вероятност тази събота няма да се реши как ще бъде подредена нашата листа", коментира пред Chernomorie-bg.com областият лидер на БСП Николай Тишев. На свое заседание преди две седмици, бургаските членове на партията издигнаха кандидатурата на лидера си Сергей Станишев за водач на листата и настояха представителите от морския град да бъдат на избираемо място в нея.