310 души ще охраняват феновете на феста

Мерките за сигурност се налагат заради големия брой посетители, които се очакват на единствения по рода си фестивал у нас, организиран от община Бургас. В сравнение с миналата година те ще бъдат с 20% повече. Най-многобройни се очаква да бъдат феновете от Великобритания, които идват за участието на "The Prodigy", които ще свирят на основната сцена първата фестивална вечер. Три пъти по-голяма сцена вдигат организаторите за участието на бандата. По време на тяхното изпълнение се очаква и силата на звука да е най-голяма. Сцената е ориентирана така, че звука да се пръска в посока квартал "Крайморие". "След участието на "The Prodigy" звукът ще бъде регулиран", обеща кметът на града Димитър Николов. Той проведе днес работна среща с представители на институции и фирми, които имат отношения за организацията на фестивала. В нея взе участие и посланикът на Великобритания у нас Н. Пр. Стийв Уилиамс. Посолството ще открие 24-часов пунк за улеснение на своите сънародници, които ще дойдат на фестивала.

 

2000 допълнителни места пуска БДЖ за трите фестивални дни. 1000 са местата, които ще бъдат осигурени допълнително от автобусните фирми.

Тази година ще има 5 входа, през които ще бъдат пускани феновете. Там те ще бъдат проверявани за оръжие и наркотични вещества. Лица под 18 години няма да бъдат пускани без придружител и попълнена декларация.

"Следващата година ще направим всичко възможно да се свържем с туроператори, които да организират туристи за фестивала. Сега големите групи идват индивидуално и това създават допълнително затруднения", каза Димитър Николов. Очаква се ръст на меломани от съседните Румъния, Сърбия и Гърция, както и от Скандинавия.