С три мандата в Общинския съвет са 15 души, а два пъти в зала "Пленарна" са се клели 57 местни депутати

С три мандата в Общинския съвет са 15 души, а два пъти в зала "Пленарна" са се клели 57 местни депутати

320 души са положили клетва като общински съветници от първия демократично избран Общински съвет през 1991 година досега във Варна. Близо 1/4 от тях имат повече от един мандат зад гърба си, показва справка в архивните документи на Общински съвет - Варна, публикувани на сайта на институцията.
Доайени са двама съветници, които със своите шест мандата са рекордьорите в местната законодателна дейност. Те имат над 20-годишен опит в зала "Пленарна", като един от тях е в състава на сегашния Общински съвет.
Ветерани са и други двама настоящи общински съветници, записали в биографиите си пет мандата. В най-новата история на местния парламент във Варна трима души са полагали четири пъти клетва като съветници, става ясно от архива.
С три мандата в Общинския съвет са 15 души, а два пъти в зала "Пленарна" са се клели 57 местни депутати. Двама от настоящите общински съветници са били част и от първия демократично избран местен парламент във Варна.
Общо десет мъже са били начело на Общинския съвет през последните 27 години, сочи още статистиката.
Всички налични решения и протоколи на Общинския съвет във Варна от 1991 година до днес вече са публикувани на сайта на институцията – varnacouncil.bg, секция "Архив".