Националната кампания се организира за трета поредна година

Националната кампания се организира за трета поредна година

44 магазина в 13 града на страната се включват в националната инициатива "Купи и сподели". Тя е цаст от националната кампания "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо", която се организира под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова за трета поредна година. Инициативата стартира на 23-и март, съобщиха от пресцентъра на националния омбудсман.

Тя се реализира в двете последователни седмици преди Великден, в дните от петък до неделя - 23-25 март 2018 г. и 30 март - 1 април 2018 г., в партньорство с най-мащабните хранителни вериги в страната.  

Идеята на акция "Купи и сподели" е да даде възможност на хората с добри сърца да зарадват българските пенсионери за Великден, като закупят пакетирани хранителни продукти - олио, брашно, захар, ориз, макарони, консерви, боб, леща, бисквити, сухи пасти и други, които да дарят в специално поставените колички, брандирани с логото на кампанията, на изхода в магазините. Доброволците на "Великден за всеки" от Български червен кръст, Национално сдружение "Младежки глас", Национален алианс за работа с доброволци, Младежки дом – Сливен, ГПЧЕ "Васил Карагьозов" - Ямбол, фондация П.У.Л.С. и младежи от група "отГОворните" ще оказват съдействие на всички, решили да подкрепят благородната кауза.