45 000 бургазлии на шествието за 24-ти май Шествието по бургаските улици бе поведено от кмета на града Димитър Николов под звучите на химна "Върви, народе възродени". Децата и учениците преминаха по улиците облечени с униформите на учебните заведения, където се обучават. Най-пъстри и колоритни бяха учениците от училище "Христо Ботев" в квартал "Победа". Техните родители ги аплодираха шумно и от сърце им се радваха.

Учениците от училищата в комплексите и кварталите на Бургас бяха по-спретната и тържествени, преминавайки поз звуците на химна. В "Климент Охридски" явно не са "стигнали" децата, защото се наложи малкото ученици, които манифестираха да бъдат заедно с родителите си, за да се запълни представителния блок на школото.

И тази година не мина без екстравагантности. Един от тийнейджърите в стремежа си да се направи на оригинален се беше качил на раменете на свой връстник, докато колоната преминаваше покрай сградата на общината. Явно преподавателите не бяха успели да дадат нужните инструкции на възпитаниците си как да се държат в строя или едноседмичните репетиции не бяха дали нужния резултат.