RilaEzera

RilaEzera

5-часов преход отвежда до езеро Сълзата

в планината.

Маршрутът започва от хижа "Вада". В началото теренът е по-полегат, постепенно обаче става по-стръмен с преодоляването на височината. Първата почивка се прави на хижа "Ловна" - време да се насладите на красотата на Рила и да се подсилите със закуската. Оттам пътеката продължава да се вие нагоре в посока Старата хижа на седемте рилски езера - отправната точка за обяда. След него идва и десертът на изчакването - Сълзата - най-високото езеро от седемте езера. То носи името си заради прозрачността на водите, които предлагат видимост в дълбочина.

Седемте рилски езера е група езера с ледников произход. Това е най-посещаваната от туристи езерна група у нас, част от Стоте национални туристически обекта. Езерата се намират в Дамгския дял на Северозападна Рила и са разположени между 2100 и 2500 метра надморска височина. Те са разположени стъпаловидно - вдлъбнатини по склона на планината, като отделните езера са свързани помежду си чрез малки поточета. При преминаването на водата по тези поточета са образувани малки водоскоци и водопади.

Изкачването до езерата ще ви зареди с позитивна енергия и ще поискате да се върнете отново 

тук.

Снимка Атанас Димитров

Изкачването до седемте рилски езера е част от планинска ваканция, която включва 5 машрути до различни места. За повече информация за датите на пътуванията и записвания: http://www.chernomorie-bg.com/reklamno-saobshtenie

За подробности телефон: GSM: 0882 49 23 64