Елена усърдно изработва цветя от цветна хартия

Елена усърдно изработва цветя от цветна хартия

5-годишната Елена сътвори Великденски заек от хартия. Тази година Великден е предизвикателство за всички, заради извънредното положение, в което живеем вече пета седмица.

"За пръв път няма да отидем на църква, нито на пикник с приятели, все неща които свързвам и обичам на този празник", споделя журналистката Калина Енчева. Заедно с 5-годишната си дъщеря те разбообразяват дългите дни на престой вкъщи измисляйки Великденска украса с подръчни материали. "Аз много обичам да правя и майсторя разни красиви неща, но напоследък все нямах време. В новата реалност това се промени и вече мисля различни идеи, с които да запълвам деня, моя и на Елена. Използваме материали каквито имаме вкъщи тъй като стриктно спазваме призива за социална изолация", споделя Калина.

Първоначално идеята й била за декупаж на кутия от чай. След това една сутрин й хрумнала идея и за цветя. "Аз рисувах цветята, двете с Елена ги изрязвахме после тя ги оцветяваше. После залепях двете части като по средата сложихме една пръчка от стара трапезна постелка от бамбук. И воала, ето го цветето .Намерих съвсем случайно и яйца от стериопор, които съм купувала незнайно кога. Разделихме ги по равно като Елена ги рисуваше, а аз моите ги облепях с хартия", разказва Калина. Децата на тази възраст имат опит с апликациите и ножицата, така че не беше трудно Елена да прави форми и да реже.

"В тези дни е истинско предизвикателство да ангажираш вниманието на детето си, което е затворено по цял ден. От една страна оценяш какво правят учителките в детската градина, а от друга страна колкото по-дълго време е ангажирано вниманието на детето, толкова ти като родител имаш време за своите неща. С тази украса бяхме заети аз и Елена цял предиобед. Тя толкова много се впечатли , че иска още и още да прави", споделя идеята си Калина. Голямо предизвикателство за творческия тандем майка и дъщеря бил Великденския заек. "Като малка рисувах но сега ми е доста трудно. И в този случай си разделихме задачите- аз рисувах а Елена изрязваше. Получи се нещо като нямам никакви претенции за оригиналност. Просто идеята ни е с минимални средства да направим нещо с ръцете си и да разнообразим деня си", доплъни Калина.

Сайт "Черноморие" провокира Вас, нашите читатели - нека заедно да направим Великден цветен! Тези светли християнски празници ще са много различни, защото ще ги посрещнем в условията на извънредно положение, заради разпространението на корона вируса. Въпреки че всички си стоим у дома, всеки един от нас ще се опита да направи празника незабравим, пъстър и шарен!

Нека заедно да посрещнем Възкресение Христово с надежда и любов!

Снимайте празничната суматоха у дома - как заедно с най-близките си боядисвате великденските яйца, как замесвате козунаците или кифличките, как украсявате с керамични фигури жилищата си или как светлината от църковната свещ озарява домовете ви! Изпратете снимките си, а ние ще ги публикуваме и така заедно ще превърнем празника в още по-цветен и незабравим!

Ще очакваме Вашите снимки на имейл - [email protected]. Разкажете с няколко думи, какво сте заснели, напишете двете си имена и населеното място, откъдето сте.

Светли празници!

Галерия