"5-те сезона" с песен за световното по футбол Той е озаглавен - "Танц с вечерния дъжд" по една от едноименните песни в него. Албумът е издаден от бургаската музикална компания "Стефкос мюзик" и ще бъде презентиран на концерт в Театъра за драма, опера и балет в Бургас.

 

В музикалния спектакъл, режисиран от Христо Симеонов, ще прозвучат десетте парчета, включени в албума. Гости на концерта ще бъдат Тони Димитрова и Пламен Ставрев, както и малките таланти от "Тийн".

"5-те сезона" е създадена преди 2 години от бургаския композитор Стефан Диомов. Преди това Мина Пенкова, Красимира Кралева, Цанислав Петков и Мирослав Станчев са направили първите си стъпки на музикалната сцена в клуб "Сезони" с музикален ръководител Кина Христова. Като индивидуални изпълнители те са печелили редица награди на национални конкурси в родния Бургас и в цялата страна. "Моята заслуга беше да ги науча да пеят и да обичат българската музика. Диомов ги откри и създаде квартета", сподели Кина Христова.

"Бях сигурен в техните възможности, но не бях сигурен в моите, защото разликата в годините ни е голяма. Изпитах голям страх, когато започнах репетиции с тях. При нас няма да видите силикон, няма да видите агресия. Ще видите усмивки и музика", призна Стефан Диомов. Той сподели, че винаги е искал да работи отново с група като "5-те сезона" и изрази надежда, че един ден ще се съберат всички "Тоники" и ще пеят заедно.

На концерта на на "5-те сезона" ще звучи и песен посветена на Гого Найденов от "Фамилия Тоника", който продължава лечението си в Израел.

"Искаме да правим само българска музика", каза Мирослав Станчев. Групата пее изцяло поп музика и не смята да записва песни на английски език.

Концертът на "5-те сезона" е на 26-ти май от 19.30 часа в Театъра за драма, опера и балет. Билети се продават на касата на драматичния театър.

Ден преди концерта квартетът ще раздава автографи във фойаето на Операта от 17.00 до 18.00 часа. На място ще се продава и албума им.