5151

5151

500 танцуваха Хоро край морето в Царево

, усмихнати лица и народна музика изпълниха морския град в началото на летния сезон. Танцьори от цяла България пристигнаха още в петък, за да станат част от голямото съботно събитие, провеждано по традиция в началото на месец юли. Националният фестивал на танцовите клубове се провежда в Царево под патронажа на кмета инж. Георги Лапчев, а организатори са ФТК "Иглика" Царево, Община Царево и народно читалище "Георги Кондолов-1914". Фестивалът започна с дефиле на танцовите клубове5173 от Морската градина под звуците на музикален съпровод= Всички танцньори преминаха през главната улица на града и се събраха на площада. По традиция кметът Лапчев откри официално фестивала и приветства хореографите и участниците. Танцьори от четирите клуба, ръководени от художествения ръководител Дамян Дамянов, поздравиха публиката с изпълнение на общ танц.

След официалното откриване фестивалът продължи с индивидуални изпълнения на всички двадесет и два клуба, които бяха пристигнали от различни региони на България,5227 за да се изявят на сцената в град Царево. Наред с индивидуалните изпълнения, четиристотинте участници извиха заедно задължителни хора от петте фолклорни области на страната. Жители и гости на Царево с удоволствие се наслаждаваха на красота на българските танци и носии и бурно аплодираха изпълненията на всеки клуб.

След продължилата три часа танцова програма , всеки клуб получи грамота, плакет за участие, символа на фестивала кораб –сувенир и кошница със специални подаръци, подготвени от ТК "Иглика" . Най- голямата награда, която получиха участниците в "Хоро край морето"– Царево 2017, са спомените за вълнуващото изживяване, които ще ги доведат отново в Царево на следващото провеждане на фестивала през юни 2018г.