500 ученици в еко дефиле за Деня на земята

Празникът започна с откриване на фотоизложбата "С обич и грижа за Земята". Снимките на финалистите бяха подредени в сградата на община Бургас. 56 ученически снимки проследяват красотата на природата, проблемите, свързани с опазването й.

 

Фотографиите бяха оценявани от тричленно жури с председател фоторепортерът Лина Главинова. Журито разгледа 130 снимки, изпратени за участие в конкурса. Първа награда побучи Стилиян Димов от СОУ "Константин Преславски", уловил красотата на Моста, избран преди време за символ на Бургас. Втора награда грабна Яница Георгиева от ОУ "Христо Ботев" в село Черно море, а третата отиде при Светлана Кимова от СОУ "Йордан Йовков".

Победителите получиха нови фотоапарати. Богато илюстрована енциклопедия с информация за опазване на природата имаше и за снимките, отличени с поощрителни награди. Победителите бяха наградени лично от заместник-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева.

След фотоизложбата всички ученици, участващи в създаването и развитието на 12-те училищни клуба по екология, се включиха в тържественото дефиле, посветено на Деня на земята.