358 лица са с леки симптоми на домашно лечение. Снимката е илюстративна

358 лица са с леки симптоми на домашно лечение. Снимката е илюстративна

59 са новите случаи на COVID-19 на територията на Варна и областта установени през последното денонощие. Това е най-високата бройка на заразени от началото на пандемията в региона. Положителните лица са от различни възрастови групи, основно от семейни огнищаи с дифузно разпространение, уточниха от Регионалната здравна инспекция във Варна. Провежда се епидемиологично проучване за установяване или липса на връзка между случаите.

479 достигнаха положителните проби за COVID-19 във Варна и областта. Хоспитализирани в Инфекциозна клиника във Варна са 28 пациента. С леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 358 лица, излекувани са 100 лица.

Продължава епидемиологичното проучване от служителите от Регионалната здравна инспекция за установяване и предприемане на мерки къмположителните и контактните лица.

Всички административни служби, които се помещават в сградата на район "Приморски" на адрес булевард "Генерал Колев" № 92 - районната администрация, "Местни данъци и такси" и ОП "Инвестиционна политика" днес, 23-ти юли (четвъртък), работят с граждани до 16.30 часа. Причината е дезинфекция на сградата, заради установен служител с COVID-19.