Доц. Велинов ръководи лабораторията в бургаската болница

Доц. Велинов ръководи лабораторията в бургаската болница

В лабораторията за генетичен анализ вчера постъпиха 6 проби за корона вирус. Всичките са отрицателни. Направихме скринингов анализ с антигенни тестове и те са отрицателни, каза доц. Цветан Велинов - декан на бургаския Медицински факултет в университет "Проф. д-р Асен Златаров" и член на Общинския кризисен щаб. Той бе създаден на 8-ми март, когато бяха обявени първите случаи на заболели от корона вирус - COVID - 19 в Плевен и Габрово. До този момент заболелите в цялата страна са 112. Има два пациента с корона вирус на територията на област Бургас - едната жена е от Карнобат, другата - от Бургас.

В Бургас започват тестове за корона вирус

Имаме готовност и като оборудване, и като заредени диагностикови материали да продължим работата в генетичната лаборатория, допълни доц. Велинов след заседание на Общинския кризисен щаб.

"Вчера на територията на УМБАЛ - Бургас е имало съмнителни хора - трима души, на които са взети проби, те са отрицателни, което е добре и за болницата, и за град Бургас", допълни д-р Бойко Миразчийски - изпълнителен директор на здравното заведение.

Бургазлийка завърнала се от Англия е с корона вирус, 6 човека пътували с нея под карантина

Жената с корона вируса в бургаската болница е стабилна, контактувала е с 26 души

15 данъчни под карантина в Бургас, били на проверки в Банско и Боровец

172 души под карантина в община Бургас, 17 са я нарушили

18 грузинци бедстват в Бургас, чакат санитарен коридор за Турция