Kyrlezi

Kyrlezi

7 варненци ухапани от кърлежи за по-малко от седмица

10 на ротавирусен ентерит, 3 на вирусен хепатит и 1 салмонелоза. Регистрирани са 68 срещу 66 въздушно-капкови инфекции през предходната седмица. 
С три повече са случаите с диагноза скарлатина, а е снижен броят на регистрираните варицели. През седмицата в детските заведения във Варна са регистрирани 22 случая на варицела и един случай на скарлатина. 
Продължава да спада нивото на заболелите от остри респираторни заболявани. Регистрирани са 283 срещу 375 случая за предходния период. През изтеклата седмица най-много са заболелите във възрастова група 0-4 годишните - 74случая. Снижен е броят на лекуваните в Инфекциозна клиника на МБАЛ "Св. Марина" с диагноза грип - 7 срещу 19 през предходната седмица. Случаите са от всички възрастови групи. Най- много са регистрираните случаи във възрастовите групи на 5-14 и 15-29 годишните – по 2 случая. Няма регистрирани усложнения след грип и ОРЗ.
Днес+
В имунизационния кабинет са проведени 50 профилактични имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 32 лица. В консултативния кабинет по СПИН са консултирани и изследвани 33 лица.