За петте дни в триажния център са потърсили помощ 94 души, като половината са хоспитализирани. Снимка Архив Черноморие-бг

За петте дни в триажния център са потърсили помощ 94 души, като половината са хоспитализирани. Снимка Архив Черноморие-бг

700 души са били ваксинирани през петте почивни дни в "зеления коридор" на Медицински център "Св. Николай Чудотворец". Ваксинациите ще продължат до 9 май, налични са и трите ваксини - "Пфайзер", "Модерна" и "Астра Зенека". 

602-ма пациенти преминаха през Спешно отделение за петте почивни дни от 30 април. Най-много от тях са били с кардиологични и неврологични проблеми. С повишено натоварване са работили ортопедичният и педиатричният кабинет. За щастие, не е имало сериозно пострадали при катастрофи.

Намаляват и COVID-пациентите, които постъпват през триажния център на УМБАЛ Бургас. За петте дни са потърсили помощ 94 души, като половината са хоспитализирани. 

В УМБАЛ Бургас има много свободни легла за пациенти с корона вирус, затова ръководството на болницата взе решение поетапно да възстанови работата на отделенията, превърнати в COVID сектори. Те работеха и досега, но при намален капацитет и смесени с други звена на болницата. Постепенно на старите си места ще се върнат отделенията по нефрология и ревматология. Кожно отделение, което поемаше общоинфекциозните случаи, също ще възстанови работа. Връщането ще започне още в края на тази седмица.