1 633 от имащите право на глас избиратели участваха в референдума

1 633 от имащите право на глас избиратели участваха в референдума

75,01% от имащите право на глас избиратели гласуваха на провелия се днес местен референдум в Обзор и останалите шест села в община Несебър. До урните в днешния изборен ден отидоха 1 633 от 2 114 гласоподаватели. "Това е висока избирателна активност и като се има предвид пандемичната обстановка, в която се проведе", коментираха за "Черноморие" от Общинската избирателна комисия в Несебър. Той се проведе при спазване на противоепидемичните мерки. В изборните секции се влизаше с предпазна маска и при спазване на дистанция.

Жителите на седемте населене места, които участваха в допитването трябваше да отговорят на въпроса: "Подкрепяте ли предложението за обособяване на нова община с център град Обзор, състояща се от населените места - град Обзор, села Баня, село Приселци, село Раковсково, село Емона, село Паницово, село Козница?".

Референдумът е успешен, тъй като в него участваха над 40% от имащите право на глас. Какъв ще е резултатът от него ще стане ясно след броени часове, след като бъдат преброени бюлетините.