Акад. Дончев става Доктор хонорис кауза ще получат своите дипломи за завършено висше образование. От тях 17 са отличниците на випуска, на които  Ректорът ще връчи "Свидетелство за отличие" за постигнати високи резултати в учебната дейност  и доказан стремеж за издигане авторитета на БСУ.

 

По традиция церемонията ще започне с внасяне на университетския жезъл, специално изработен съгласно академичната хералдика и символизиращ единството, мъдростта и независимостта на академичната институция. Жезълът ще се носи от проф. дтн Андон Лазаров - преподавател с изявена научноизследователска дейност.

Сред официалните гости, поканени за церемонията, са министърът на образованието, младежда и науката проф.д-р Сергей Игнатов, народните представители от Бургаски избирателен район, председателят на Комисията по образование към НС Огнян Стоичков, областният управител Константин Гребенаров, кметът на Община Бургас Димитър Николов и др.

По време на церемонията ще бъде връчен почетен диплом Доктор хонорис кауза на Бургаски свободен университет на академик Антон Дончев. Званието му се присъжда за принос към развитието на българската художествена литература, утвърждаване на националната ни идентичност,  популяризиране духовния образ на Бургас у нас и по света. Акад. Дончев ще получи и специалната огърлица на Бургаския свободен университет.