Участниците в летния балетен курс ще изнесат заключителна гала

Участниците в летния балетен курс ще изнесат заключителна гала

Танцовата организация "Russian Masters Ballet" избра Бургас за провеждането на лятно балетно училище на световно известната академия "Ваганова", чийто официален представител е. Основна дейност на организацията е реализацията на интензивни балетни курсове в различи части на Европа, с участието на селектирани млади професионалисти и  признати международни преподаватели.

В летните курсове на "Russian Masters Ballet" през 2022 г. участват 320 млади балетисти от 35 държави. Те са селектирани от над 600 кандидатури от цял свят. Летните училища през тази година се проведоха в Санкт Петерсбург /Русия/, Аликанте /Испания/ и Бургас. В Бургас участниците са 70 от 21 държави - Белгия, Канада, Чехия, Дания, Франция, Германия, Италия, Япония, Мексико, Норвегия, Полша, Румъния, Русия, Южна Африка, Швейцария, Турция, Украйна, САЩ, България и др.

Летния интензивен курс на "Russian Masters Ballet" се реализира от 31-ви юли до 21-ви август. Балетните класове и репетиции се провеждат в залите на НХК и Младежки културен център.

На 20-ти август "Russian Masters Ballet" ще представи заключителна гала на участниците в летния интензив. Тя ще се осъществи в зрителната зала на НХК от 19.00 ч. с вход свободен.

Галерия