IMGP8828

IMGP8828

"Акулите" напред в турнира на България

"Акулите" подходиха сериозно към двубоя и до голяма степен лишиха от интрига реванша в Бургас.

Първия гол падна в 16-та минута, когато младият нападател на бургазлии Милчо Ангелов получи хубав извеждащ пас от Манзоро, и останал сам срещу вратаря, не сгреши за 1:0. До края на първата част "акулите" доминираха в играта, но липсваха чистите положения.

През втората част момчетата на Димитър Димитров отбелязаха две бързи попадения и решиха изхода от срещата. В 58-та минута Петър Атанасов отбеляза след хубава атака на черноморци и асистенция от Ангелов. Само десетина минути по-късно резултатът вече беше класически. Атанасов намери в наказателното поле Нажиб Амари, който с глава заби топката в мрежата за 3:0. До края на двубоя "акулите" имаха още добри възможности за реализиране на гол, но до такъв не се стигна. В самия край на срещата домакините успяха да върнат едно попадение, дело на Мирослав Антонов, който оформи крайното 3:1.

Дебют за тима на "Черноморец" - Бургас направи 18-годишния голмайстор на елитната юношеска група Ахмед Ахмедов. Централният нападател замени Петър Атанасов и записа първите си десетина минути за представителния отбор на бургазлии.

Срещата реванш е тази неделя от 13:30 часа на стадион "Лазур".

"Приключи първата част от този турнирен мач. След този резултат и факта, че сме домакини във втория двубой, смятам че ние имаме предимство. В днешния мач дойдохме с група 13 човека. Въпреки това подходихме сериозно и съвсем заслужено спечелихме. Създадохме повече и по-чисти положения, повечето от които реализирахме. Все пак не смятам, че мача е завършил. Има и втори двубой в Бургас", сподели след края на срещата старши треньорът на "Черноморец" - Бургас Димитър Димитров.