"Акулите" поплуваха във водите на Валхсее

След преход от около 30 минути в много високо темпо, зададено от Красимир Балъков, който водеше колоната, футболистите "акостираха" на брега на алпийското езеро, намиращо се на 850 м надморска височина.

 

Повечето веднага се насочиха към близкия плаж, където плуваха в кристално чистите, но не много топли води на езерото. След 30-те минути разрешен плаж, играчите обядваха в един от многобройните ресторанти на курорта.

След обяда футболистите получиха право да избират дали да се приберат в хотела да почиват или да останат в курортното селище край многолюдните плажове.

Вечерта домакините от хотел Сонек пък са организирали барбекю на панорамната тераса,  с местни австрийски специалитети. Утре отборът отново влиза в нормален тренировъчен ритъм, като за деня са предвидени две тренировки.

Треньорът на вратарите Любомир Шейтанов реши да използва почивния ден,  за да тренира с вратарите на отбора. Както е известно Паскал Борел, който пази цял мач срещу "Сваровски Ватенс" и Ник Дашев пропуснаха седмица от подготовката на отбора. Борел лекуваше лека травма, а Дашев получи още седмица почивка, заради дългия сезон с юношеския отбор на клуба.

Днес двамата плюс Стоян Колев, водени от Шейтанов направиха интензивна едночасова тренировка, в която наблегнаха на типично вратарски упражнения. След заниманието четиримата се качиха на клубния автобус  и догониха групата, която бе тръгнала с колела 30 минути по-рано. По пътя Паскал Борел се видя и разговаря за кратко със свои колеги от Алемания Аахен, които се подготвят близо до Кьосен.

След обяда футболистите напазаруваха сувенири за своите близки от многото магазинчета в курорта Валхзее.