"Акулите" посрещат "Левски" на ремонтирания "Лазур"

"Има доста интересни неща, които хората могат да видят. За първи път тази година ще играем пред собствена публика. Сигурен съм, че ще се получи спектакъл с хубав футбол. Противникът може да има проблеми в момента, но името му определено респектира. Ако обаче ние се държим както в последните си два мача, няма да имаме притеснения. Имаме реални шансове да победим. Ще се опитаме да изиграем добър мач с много разум и без излишно напрежение", коментира Красимир Балъков.

 

Той посочи, че назначението на Христо Ристосков не го притеснява, тъй като съдията може да е допускал грешки, но никой не е застрахован от тях, а пък в други случаи е  показвал, че може да свири качествено.

Адриан Фернандес ще пропусне мача на "Черноморец - Бургас" срещу "Левски" заради наказание. Аржентинецът с италиански паспорт е санкциониран с лишаване от права за 1 среща по доклад на делегата на предишния двубой с "Пирин" - Благоевград. Днес мениджърът Красимир Балъков показа на бургаски журналисти видеокартина с прегрешението на Фернандес, реагирал емоционално срещу санитарите с носилката, които се опитват да го изнесат от терена.

"Когато научих за наказанието, все едно ме поляха със студен душ, защото срещу "Левски" няма да мога да използвам един от най-добрите си нападатели. Приемаме решението, но се надяваме Дисциплинарната комисия на БФС да е така стриктна към всички отбори. Отсъствието на Адриан само ще амбицира и мотивира колегите му да се раздадат максимално срещу "сините", коментира Балъков.

В щаба на "акулите" са доволни, че Пламен Крумов и Мартин Тошев са готови за игра, след като травмите им отшумяха. И Далмо да Силва има шансове да попадне в групата за мача, която ще стане известна след последната тренировка в петък. Габриел Атц обаче още има да наваксва физическото си изоставане и няма да бъде включен в списъка с 18 имена.

"Не само феновете са виновни, че по стадионите се стига до ексцесии. Трудно можем да ги превъзпитаме. Просто трябва да им създадем други условия", коментира мениджърът на "Черноморец-Бургас" Красимир Балъков относно последните изстъпления на агитката на "Миньор" /Пк/ на стадиона в Поморие.

На около 2 000 лв. се изчисляват щетите, нанесени от агитката на "Миньор" след края на четвъртфинала за купата на България на стадиона в Поморие. Домакините от "Черноморец-Поморие" спечелиха с 2:0, а пернишките фенове си изляха гнева върху инвентара на стадиона и влязоха в сблъсъци с охраната. Според направеното описание, счупени са 29 пластмасови седалки, парапет и 3 метални коша за смет. Има и повредена врата на тоалетна.