"Акулите" се надяват на повече късмет в Пловдив "Във Варна срещу "Черно море" създадохме поне 4 чисти положения, но не вкарахме гол. Пропуснахме и дузпа. Продължаваме да работим с нападателите върху концентрацията им в завършващия удар. Млади са, имат какво да учат, но тепърва ще си вкарат головете", каза Красимир Балъков мениджър на тима на редовната си пресконференция.

 

 

Стратегът на "акулите" няма да може да разчита в Пловдив на наказания Емил Копаранов и на невъзстановените от здравословни проблеми Ектор Гонзалес, Адриан Фернандес, Габриел Атц и Костадин Дяков. Няма да са на разположение и новите попълнения Кристиян Мускалу и Далмо да Силва, чиито жълти карти още не се пристигнали. Младежките национали Мартин Тошев и Георги Терзиев, които играха в европейската квалификация срещу Черна гора в сряда, ще се присъединят към черноморци направо в Пловдив в петък. Травмата на Пламен Крумов е отшумяла, но в последния момент ще се решава дали той ще попадне в групата за мача.

"Пловдив е един от най-футболните градове в България. Там феновете са пример като мнозинство и любов към любимия клуб. Ще ни бъде много горещо, но това ще ни мотивира допълнително. Разполагат с опитни футболисти и в защита, и в атака. Имат и треньор, който лично аз уважавам. Трябва да внимаваме най-вече за тяхната агресивност и топката да не попада често в краката на Даксон, защото от него тръгват най-качествените идеи. Мястото в класирането и точковият актив не отговарят на потенциала на "Локомотив". Това се видя и на мача им с ЦСКА", каза още мениджърът на "акулите".

Междувременно изпълнителният директор на ПСФК "Черноморец - Бургас" Фреди Бобич откри новия фен шоп на клуба. Прерязването на лентата не беше помрачено от счупено стъкло в нощта преди церемонията. Вандалският акт се случва за трети път, но последствия за извършителите няма, въпреки че в полицията разполагат със записи от охранителните камери. В клуба все пак продължават да се надяват, органите на реда да си свършат работата.

"Фен шопът е първата важна стъпка за постигане на здрава сплав между отбора и феновете", заяви Фреди Бобич след откриването. Той посочи още, че специален фен мобил ще обикаля из града, за да рекламира стоките, а съвсем скоро ще може да се пазарува и по интернет през официалния сайт на клуба.

Първият по рода си магазин, специализиран за футболни фенове, предлага пълната палитра с артикули на "Черноморец - Бургас". Фен шопът е зареден с богата гама спортни стоки, произведени от лидера в бранша "Пума". Фирмата е спонсор и официален доставчик на бургаския клуб.

Фен шопът предлага също детски и дамски стоки, чийто асортимент ще се разширява в бъдеще. Магазинът ще работи в три дни от седмицата – понеделник, сряда и петък от 10 до 18 ч, както и в дните, когато има мачове на "Лазур" - два часа преди началния съдийски сигнал и два часа след последния. Първият клиент на магазина бе спортния журналист Велизар Маджаров.