"Акулите" тренират по индивидуални програми

Играчите получиха DVD-дискове с упражненията, които трябва да изпълняват, за да поддържат формата си по празниците.

 

"Акулите" излязоха в отпуск от 12-ти декември, в приповдигнато настроение след последния мач за годината, в който спечелиха точка на стадион "Българска армия" с 0:0 срещу ЦСКА. Отборът зимува на четвърто място в класирането на "А" група с реални шансове напролет да се бори за място в призовата тройка и участие в евротурнирите.

Възпитаниците на мениджъра Красимир Балъков започнаха отлично есенния полусезон и в първите 10 кръга нанизаха 8 победи и 2 равенства. През месец октомври тимът за няколко кръга беше лидер на колоната, но през ноември допусна спад в играта си и загуби няколко срещи, преди да си върне самочувствието с ремито срещу ЦСКА в София в 15-ия кръг.

Зимната подготовка на "Черноморец - Бургас" започва на 9 януари. За пет дни отборът ще се качи на Пампорово, а от 15 до 30 януари ще се подготвя в Поморие. Следва лагер в турския курорт Анталия до 14 февруари. После "акулите" ще продължат да тренират в домашни условия до началото на пролетния полусезон.

Предвидени са 8 контроли. Първата е на 18 януари срещу "Созопол" в Поморие, а последната – на 20 февруари в София срещу "Славия". По време на лагера в Анталия черноморци ще направят 4 проверки срещу първодивизионни съперници от други държави, които са на подготовка по същото време в турския курорт.