DSC_2352

DSC_2352

Алексиев: Докато съм кмет, ще защитавам интересите на Поморие - видео

Иван Алексиев по време на извънредното заседание на Общински съвет в града. Повод за него стана депозираната жалба в Административен съд Бургас от управителя на МБАЛ "Поморие" ЕООД д-р Цветомир Цветков. Поради противоречието между интересите на собственика на търговското дружество – Община Поморие и неговият управител - д-р Цветков, Общински съвет Поморие, с 13 гласа "за" и 5 "против" ще прие жалбата.

"Спазвам добрия тон, тъй като до изборите има цели шест месеца, а не бих искал да правя предизборна кампания от позиция на кмет на Община Поморие. За съжаление група от хора тръгнаха в лоша посока, в която с черен пиар дадоха старт на предизборната си кампания. Лошото е, че тази група хора са водени единствено от алчност за власт и бизнес интереси.

В отговор на създателите на сайтове и групи в интернет пространството заявявам, че дойде време да си кажем истината - с конкретни факти, имена и теми. На никой няма да спестя истината, защото именно тя е най-голямото ни оръжие, на мен и на целия ми екип. Така е защото ние винаги сме били честни и открити пред нашите съграждани.

Няма да допусна групичка от хора да заблудят целия град, заигравайки се със страховете на хората. Тези хора ни мачкаха чрез всякакви институции и като видяха, че нямаме никакво извършено престъпление, никаква злоупотреба, започнаха с този изключително грозен и черен пиар. Тази грозна манипулация ще сравня с пропагандната машина на Гьобелс. И всичко това прикрито зад някакви благородни цели и благородни професии", заяви Иван Алексиев.

В Поморие, от 30 години такова мащабно строителство не е имало. То е плод на много труд и на много хора. "Няма да допусна клевети от няколко човека с болни амбиции. Тази  група определям като група от вредни хора, защото с действията си те чертаят зловещо бъдеще на Поморие и на гражданите на Поморие. С действията и лъжите си те застрашават туристическия сезон, като правят всичко възможно да спрат проекта за водния цикъл на Поморие и градът да остане разкопан. И всичко това заради лични интереси!

Няма да допусна разделението на хората от "града" и "квартала", защото три години работих, за да докажа, че няма такова разделение. Мой дълг е да защитя Поморие от това зло, защото Поморие не е на кмета, независимо как се казва той, Поморие е на поморийци. Поморие е град със славна история, добро настояще и много добро очертаващо се бъдеще. Няма да допусна да сринат всичко това заради лични интереси!", каза още Алексиев.

На проведеното заседание на Общинския съвет кметът на Поморие зададе няколко конкретни въпроса на д-р Цветков, на които не получи отговор. Затова ги задава публично. Иван Алексиев пита:

"Какво е състоянието на общинската болница, която от 8 години е под управлението на д-р Цветомир Цветков? Поради съмненията ми за пренасочване на средства от Здравната каса, още тази седмица ще сезирам всички институции в държавата – Прокуратура, ДАНС, НАП, АДФИ, Инспекторатът и  Медицинският одит към министерството на здравеопазването, да влязат на масирана проверка в болницата и да установят злоупотребите от години наред точене на здравната каса".

Запис от целия видеоматериал може да гледате тук: http://www.youtube.com/watch?v=XZoKUxLmwts&feature=youtu.be