Ало, ало се играе при голям зрителски интерес. Снимки Театър Възраждане

Ало, ало се играе при голям зрителски интерес. Снимки Театър Възраждане

Комедията "Ало, ало!" ще разсмива бургазлии през април. Театралната постановка от Джеръми Лойд и Дейвид Крофт ще гостува в морския град на 18-ти април в залата на НХК. Режисьор на спектакъла е Роберт Янакиев. Той поставя текста в столичния театър "Възраждане". В "Ало, ало!" играят Свежен Младенов, Мирослав Върбанов, Ивет Радулова, Лиляна Шомова, Донка Аврамова-Бочева, Петър Лъджев, Анатолий Лазаров и други.

Какво ли не се е случвало на човек по време на Втората световна война в съжителство с "откачени" нацисти и под наблюдението на "активните" дейци на френската съпротива! В постановката на театър "Възраждане" той попада в неочаквани и комични ситуации. Действието се развива в малкото френско градче Нувийон. Нашите персонажи сякаш са родени, за да забавляват и очароват. Английският хумор с "френски акцент", неочакваните обрати и странните характери, любимите образи, познати ни и от телевизионния сериал, ме привлякоха със страшна сила. Не може да не ги заобичаш.

Малко хора знаят, че пиесата "Ало, ало!" е писана  преди сценария на филма, който според някои класации е най-продаваният сериал в света. "Нашият театър е странна компилация между двете, все едно си вътре в киното, на снимачната площадка, само дето нямаме право на дубли. Публиката воайорства, и, надявам се, ще се забавлява", споделя режисьорът Роберт Янакиев.

Билети за бургаската премиера на "Ало, ало!" се продават на касата на Държавна опера - Бургас. Представлението ще се играе на 18-ти април, четвъртък, от 19.00 часа в залата на НХК.

Галерия