Алтернативно европейски кино на бургаския фестивал

Фестивалът се организира от "Арт фест", община Бургас и сдружение "На брега", с медийното партньорство на Chernomorie-bg.

 

Алтернативното кино е обединено в операция "Кино". Тя включва наградени късометражни филми от четири фестивала - в Сараево (Босна и Херцеговина), в Клуж (Румъния), Истанбулския фестивал и "София филм фест". "Идеята на тези фестивали е да показват натраждаването алтернативно европейско кино", обясни Стефан Китанов - директор на "София филм фест".

В "Кино" са вклюни 6 филмчета с обща дължина 53 минути. Прожекцията е на 15 март, понеделник, от 19.00 в Кукления театър. В Кукления ще бъдат завъртяни още 4 филма. Цената на билетите за прожекциите там ще са по 3 лева. За киноманите, които си купят билети за 4-те вечери, ще има намаление.

В програмата на операция "Кино" са включени "Да оживееш" - Румъния, 2009, 2’47. Филмчето е с награда на "Атлантик група" за най-добър филм в рамките на "Sarajevo City of Film 2009", "Освобождение в 26 снимки" - Босна и Херцеговина, 2009, 17, победители 168-часово филмово предизвикателство 2009 - "Forelock" - България, "Три сестри и Андрей" - България-Германия , 2009, 14 мин, цветен, "Анна Блуме" - България-Германия, 2009, 10’, анимация.