Апаши нападат и обират пияни туристи в Сънито в Несебър двама шведски туристи - на 49 и 56 години, отседнали в Слънчев бряг, са се оплакали, че два дни по-рано били нападнати и обрани. След като порядъчно пийнали, мъжете тръгнали да се прибират около 23.30 часа към хотела си. По алеята между хотел "Плиска" и хотел "Байкал" ги застигнали трима непознати мъже, които нанесли удар на единия от шведите и им отнели: фотоапарат, два мобилни телефона и сумата от 350 лева и 4 000 шведски крони.

 

Вчера около 03.30 часа сутринта двама английски граждани (на 22 и 19 години), дошли в курорта, за да работят, след употреба на голямо количество алкохол, тръгнали да се прибират към хотела си. По алеята в близост до бар "Корнер" са застигнати от няколко непознати мъже, които нанесли удар на единия от англичаните и им отнели: сумата от 20 паунда, 40 лева и лични документи.

Със сумата от 200 паунда и 100 лева олекнал и 61-годишен британски гражданин. По думите на туриста около 01.00 часа на 17 май, по време на разходка по алеите на Слънчев бряг, е спрян от три непознати момичета, които му предложили сексуални услуги, опипвайки го по тялото. Туристът отказал и се отдалечил, като след прибирането си в хотела установил липсата на парите и алармирал полицейските служители.

Работата по трите случая продължава от служители от РПУ Несебър.