Ris1

Ris1

Арт маршрут води туристи из Ахтопол

 "We All Write", който се проведе през юни в черноморския град. В рамките на фестивала над 30 големи фасади и стени в града бяха преобразени в произведения на съвременното градско изкуство. Художници от над 5 страни показаха таланта и идеите си, превръщайки Ахтопол в галерия на открито.

Специално за фестивала, организаторите от сдружение "140 Идеи" отпечатаха карти, които да водят посетителите по улиците, къзето има изрисуванифасади. Произведенията се радват на голям интерес, а в града вече обикалят първите групи туристи, дошли да видят на живо иновативния туристически маршрут. Обиколката на всички стенописи трае между 1,5 и 2 часа като маршрутът включва също прекрасни гледки към Стария град, фара и пристанището. Организаторите предвиждат поставяне на информационни табели пред всяко произведение.

"Миналата година художниците от сдружението изрисуваха фасадата на нашата къща за гости и така се роди идеята за събитието. Оттогава интересът към нея се увеличи двойно. Искахме на всяка цена да направим този фестивал в Ахтопол, тъй като освен естетическата наслада, тези уникални картини придават характер на града и значително увеличават туризма", споделя Марина Маринова, съорганизатор на фестивала.

"Ахтопол дава силна заявка, че е напредничав град и иска да се развива. Нищо чудно след време да се превърне във водеща дестинация на Южното Черноморие", допълват още организаторите.