По случая е образувано бързо производство. Снимка Архив Черноморие-бг

По случая е образувано бързо производство. Снимка Архив Черноморие-бг

Лек автомобил "Ауди А3" удари отзад "Лада 4х4", мъж загина на място, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. Инцидентът е станал на 30-ти октомври около  21.10 часа на км. 327+300 м. на автомагистрала "Тракия" в посока София, в района на изхода за Карнобат. "Ауди"-то, със сливенска регистрация, управляван от 28-годишен мъж от сливенското село Кортен, вероятно поради движение с несъобразена скорост, застига и блъска отзад "Лада"-та, която е с бургаска регистрация, управляван от 53-годишен карнобатлия.

От удара на място загинал пътуващия на предната дясна седалка – 62-годишен мъж от Айтос, а неговия спътник и водач на "Лада"-та е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас с диагноза контузия в областта на гръдния кош и корема, без опасност за живота.

Водачите и на двата автомобила са тествани за употреба на алкохол и резултатите им са отрицателни. Водачът на "Ауди"-то е тестван и за употребата на наркотични вещества и техните аналози и резултатът е отрицателен.Взета им е кръв за химичен анализ. По случая е образувано досъдебно производство.