След обяд над Черноморието ще има временни увеличения на облачността

След обяд над Черноморието ще има временни увеличения на облачността

В първия ден от август преди обяд ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в Западна и Централна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са предимно между 31 и 36 градуса.

В сутрешните часове по Черноморието все още ще има превалявания, на отделни места и гръмотевична дейност. До обяд явленията ще спрат и облачността ще се разкъса до слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са 27-29 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Преди обяд над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 23, на 2000 метра – около 17 градуса.

В неделя по-значителна облачност ще има преди обяд над Източна България и планинските райони. Главно там на места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е слаб, по морския бряг до умерен от североизток. Температурите ще се понижат още малко, максималните ще са между 26 и 31 градуса.

В понеделник времето ще е предимно слънчево и малко по-топло. Над Западна България и планините след обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще се ориентира от изток, ще е слаб.