На снимката се вижда, че колан няма

На снимката се вижда, че колан няма

22 души, които пътуват с автобус на фирма "Юнион Ивкони", са принудени да стоят на студено, заради повреда в хидравликата на първата врата на превозното средство. Заради аварията, шофьорът на автобуса, който пътува по линия Слънчев бряг - София, на два пъти спира на магистралата, за да се опита да оправи положението, алармира читател на "Черноморие".

Автобусът е пристигнал с 15 минути закъснение от Слънчев бряг. Той е бил в Бургас в 07.30 часа тази сутрин, а е трябвало да тръгне от морския град в 07.15 часа. "Притеснени сме и нямаме никаква информация какво става. През цялото време се чува шум от вятъра, защото вратата не е затворена плътно. Обадих се на фирмата и оттам ми казаха, че работят по отстраняването на проблема. Въпросът е: Как го правят?", допълни читателят ни. Той ни изпрати и снимка, на която се вижда, че колан на неговата седалка няма.

След инцидента край Вакарел с автобус на същата фирма, при който загинаха шестима пътници, а повече от 20 бяха ранени, са засилени мерките за проверка на автобусите. Глобата за пътник, който пътува без предпазен колан е 50 лева. Въпросът е как той да го ползва, когато коланът не съществува?